Wie is Marlies?

Een blog, één van de velen die er op internet te vinden zijn. Achter al die verschillende blogsites zit een persoon. Soms ken je de persoon, maar vaak ook niet. Je leest de blogs en probeert je een beeld te vormen van de persoon erachter.

Maar wie zit er nu achter deze site? Bent je nieuwsgierig? Dat komt dan goed uit, want ik wilde zojuist een tipje van de sluier lichten.

Mijn naam heb je al kunnen lezen. En aan mijn naam kun je ook al zien, dat ik een vrouw ben. Maar verder?

Ik ben creatief, tja als dat niet zo zou zijn geweest, dan had de naam van mijn blogsite niet geklopt.

Hopelijk kan ik jullie dan ook overtuigen van mijn creativiteit, door middel van mijn schrijfsels en mijn foto’s. Ik zou het dan natuurlijk ontzettend leuk vinden als je een leuk bericht achter laat op mijn blog.

Ok, maar bent je nu echt al veel wijzer geworden over mijn persoontje, die overigens geboren is op 11 april 1982?

Ik denk het nog niet heel erg, dus ik zal nog wat meer vertellen.

Om te beginnen zal ik wat steekwoorden geven. Die steekwoorden zijn een mix van wat ik over mij zelf zeg en wat anderen over mij gezegd hebben. Ok, daar gaan we dan: creatief, eigenwijs, slim, puur, eerlijk, christen, doorzetter, dierenvriend, gevoelig, onzeker, verantwoordelijkheidsgevoel, nieuwsgierig, grappig (hoop ik), rechtvaardigheidsgevoel, chaotisch, en nog veel meer, maar bovenal schijn ik uniek te zijn….

Na heel moeilijke jaren, met flinke tegenslagen, financieel gezien ook, wil ik nu gaan proberen om mijn leven weer op te gaan bouwen. Een nieuwe start maken waarbij ik hopelijk dromen waar kan gaan maken.

1 van die dromen, is uit mijn wajong geraken (wajong = arbeidsongeschiktheidsuitkering voor jongeren). Niet meer iedere maand mijn handje op te hoeven houden, maar zelf mijn inkomen verdienen. Zou dat niet heel mooi zijn?

Daarnaast wil ik mij natuurlijk bezig blijven houden met mijn creatieve hobby’s en dat zijn er best veel: Tekenen, schilderen, boetseren, upcycling (nieuwe spullen maken, van dingen die je anders weg zou gooien), kleding maken, haken, breien, pastelkrijt, machinaal borduren, fotograferen, enz… En alles op z’n tijd. Dan weer een periode dit en dan weer een periode dat, want ja, ik houd erg van afwisseling… 🙂 Maar stiekem wil ik natuurlijk in al die verschillende hobby’s steeds beter worden… (Ben ik dan misschien stiekem toch een beetje ambitieus?)

Het zou natuurlijk heel mooi zijn, als ik die creatieve hobby’s om zou kunnen zetten in een leuke baan of in een eigen bedrijfje. De tijd zal het leren, of dat ook werkelijk gaat lukken of dat het blijft bij een droom. In ieder geval is het goed om dromen te hebben. Dromen kunnen je helpen en stimuleren, om iets van je leven te maken. Zonder dromen geen toekomst. Ik herken de momenten, dat alles zwart en somber is, alles lijkt tegen te zitten, en je vraagt je af, waarvoor je nog blijft vechten. Ik herken het, dat dromen zelfs pijn doet, omdat je je afvraagt of je ooit ook maar een piep piep piep klein beetje in de buurt van die droom kunt komen en toch ben ik blijven dromen.

En nu? Zijn alle dromen nu uitgekomen? Nee, ik heb nog geen werk en ben nog steeds onzeker. Maar toch, ik merk dat er een verandering gaande is. Financieel is het al een heel stuk minder zwart. Een financiële situatie die uitzichtloos leek en sowieso ontzettend oneerlijk was, begon vorig jaar te kenteren in mijn voordeel, waardoor er weer nieuwe kansen ontstonden. Kansen die ik graag wilde aangrijpen. Kansen die mij de moed gaven om toch weer opnieuw contact op te nemen met het UWV, in de hoop dat mijn vraag om een re-integratietraject niet opnieuw afgewezen zou worden. En ja hoor, ditmaal wierp het zijn vruchten af en dus mag ik gaan beginnen met een nieuw traject.

Een traject waar ik natuurlijk vol motivatie in ga, en traject waarin ik wil gaan onderzoeken wat ik allemaal leuk vind op arbeidsgebied en waar mijn talenten liggen.

Een traject dat begint nadat ik nog niet zo lang geleden ook met een nieuwe therapie begonnen ben.

Een nieuwe therapie na helaas een heel rijtje mislukte pogingen bij de GGZ en andere mensen die er verstand van dachten te hebben, maar op een aantal punten de plank toch volledig missloegen.

Een nieuwe therapie dus met de bedoeling om nu toch eindelijk wel een keer af te rekenen met mijn slechte zelfbeeld en mijn angsten en om te ontdekken wie ik nu werkelijk ben. Toch best spannend om na 33 jaar een aantal belangrijke dingen van je zelf te ontdekken, die je misschien in je onderbewust zijn wel wist, maar waar je nooit wat mee gedaan had… Het leven dat toch wel een beetje op z’n kop staat, maar wat hopelijk ook weer nieuwe kansen gaat bieden.

Later misschien meer hier over.

Gaan we even verder op nog een andere hobby van mij: zingen… In een gospelkoor een heerlijke uitlaatklep en tegelijkertijd een belangrijke uiting van mijn geloof. Want ja, mijn geloof is heel belangrijk voor mij en is ook altijd een steun voor mijn geweest om door te zetten. Zingen geeft energie en vooral als je met de liederen, die je zingt ook nog een boodschap mee kan geven aan de mensen.

En nu we toch bij het geloof aangekomen zijn, wil ik gelijk even uitleg geven over het kussen op de foto’s. Waarom nu juist deze foto’s bij mijn eerste blog op deze site? Omdat ik dit kussen met een speciale reden gemaakt heb. Het is mijn eerste project machinaal borduren. En ik wilde er graag gelijk een speciaal project van maken. Het was rond de sterfdag van mijn vader, die 8 jaar geleden is overleden en vandaar dat ik de dingen met elkaar gecombineerd heb. De tekst op het kussen, openbaringen 21:1 is de laatste Bijbeltekst die mijn vader aan ons meegegeven heeft en vandaar dat deze tekst een bijzondere betekenis voor mij heeft. De tekst hebben we samen met het Alfa en Omega-teken op de kaart en de steen laten zetten. Daarnaast is het ook al een hele mooie bemoedigende tekst op zich, dit alles bij elkaar heeft er voor gezorgd, dat ik veel steun heb gehaald uit deze tekst. En ook in de toekomst verwacht ik, dat ik er nog veel kracht en steun uit zal blijven halen.

Aangezien ik weet, dat deze tekst ook voor mijn moeder heel belangrijk is, heb ik kussen aan haar cadeau gegeven. Dus het kussen heeft een mooi plekje in haar huis gekregen.

 

3 gedachtes over “Wie is Marlies?

  1. Je maakt mooie tassen en dat getekende paard is goed gelukt! Heb je je moeder wel eens proberen te tekenen? Ben ik wel benieuwd naar.. spannend verhaal over die val van het paard. Mijn vader heeft helemaal geen geheugen meer..bij jou was het maar even gelukkig.. sucses! Ik zal je blog ff liken. Gewoon stug doorgaan. Laat je niet ontmoedigen.. Doei. Ella

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s